Ćiro Blažević: “Rak se proširio do kosti, sam se brinem o sebi” 

HomeSport

Ćiro Blažević: “Rak se proširio do kosti, sam se brinem o sebi” 

Ćiro Blažević: Igrači nemaju neophodnu svijest da u svakoj utakmici moraš ginuti do zadnjeg atoma

Miroslav Ćiro Blažević (86), nekadašnji selektor naše reprezentacije, vodi bitku sa karcinomom, a posljednjih dana se spominjalo da će doći u rodni Travnik povodom snimanja dokumentarca o njemu.

Ipak, Ćiro za hrvatski RTL ističe da zbog zdravstvene situacije ne može doći u Travnik.

“Gdje ću ići u Travnik u ovakvom stanju? Vi novinari često napišete nešto što nema veze. Ovo je direktno i ovo je mjerodavno. Ne mogu ići u Travnik. Ako je Bog htio da se oporavim i da to prestane otišao bih vrlo rado, jer je u pitanju jedna vrlo draga osoba koja me pita da s njom snimim film o svome djetinjstvu. Ali nemoguće je. Vezan sam uz toalet svakih 20 minuta”, rekao je Ćiro i dodao:

“Ma kakva prostata, rak se prošetao do kosti tako da sam u jednoj vrlo teškoj situaciji, ali ću vam se pohvaliti kako me sve najveće klinike zovu da bi me tretirale, a ja odgovorno tvrdim da su najbolji liječnici na svijetu ovdje kod nas.”

Bivši selektor Zmajeva je otkrio i da njegova supruga nije u dobrom stanju.

“Tako sam sretan što ću vam iskreno odgovoriti. Sam se brinem o sebi. Sam sve radim. Sretan sam da još mogu i da sam na nogama, ali sam sam kao ćuk. Supruga nije u dobrom stanju. Pala je i slomila kuk. Ali nikada se ona o meni nije brinula, uvijek sam se ja brinuo o njoj, ali imam svoga sina, kada mi stvarno nešto zapne da ne mogu. On je tu”, poručio je Ćiro za RTL.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0