instant fap

Ćiro na predavanju o talentu: Zaje… talent, najbitniji je trener!

Na današnjoj Hrvatskoj sportskoj konferenciji u Termama Tuhelj održan je niz diskusija i predavanja, gdje su gostovala brojna eminentna imena hrvatskog sporta poput Gordana Kožulja, Ivane Brkljačić, Dubravka Šimenca.

Međutim, u prvom dijelu dana, na temi “Talent, kako ga prepoznati” šou je definitivno ukrao trener svih trenera, Ćiro Blažević, prenosi Večernji list.

Uz njega su na diskusiji učestvovali i trener ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga i Vlatko Vučetić, profesor na Kineziološkom fakultetu, ali legendarni Ćiro je već na prvo pitanje moderatorice diskusije Mirne Zidarić, kako prepoznati talent, ustao sa svog stolca i krenuo u monolog.

– Nekada, prije tridesetak i više godina, bilo je dovoljno imati talent, međutim, danas, kada su u nogomet ušle gotovo sve druge poznate znanosti, uz njega je, da bi se uspjelo, potrebno zadovoljiti i šest drugih parametara. Motiv, karakter, inteligencija, trening i sreća, sve je vrlo važno da bi pojedinac uspio. Međutim, zaje… sve to, ako nema pravog trenera – objasnio je Ćiro, izazvavši smijeh okupljenih, te pojasnio.

– Ne držim mnogo do trenera kojeg se igrači ne boje, trenera koji u svojim igračima ne može izazvati ratničko stanje i galvanizirati ih. Uvijek se sjetim utakmice s Njemačkom ‘98., kada su igrači, vidjevši na mom licu brigu da se radi o pitanju života ili smrti, bez ijedne moje upute izašli na teren i “ubili” Nijemce.

– Ma zapravo, nije bitno ni to što sam trenirao Dinamo, Hajduk, Hrvatsku, BiH i Kinu, bitno je ono koliko sam u svakoj od tih zemalja zaradio – našalio se Ćiro.

KOMENTARI