instant fap
NaslovnicaSport

Ćiro pregovara sa Čelikom: Zenička raja zna šta je pravi nogomet

Ćiro pregovara sa Čelikom: Zenička raja zna šta je pravi nogomet

Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera i nekadašnji selektor naše najbolje nogometne vrste, kao i selekcije Hrvatske sa kojom je 1998. godine bio treći na svijetu, jedan je od kandidata za novog šefa stručnog štaba zeničkog Čelika.

Od ostalih kandidata, između ostalog, spominje se nekoliko poznatih trenerskih imena koja su trenutno bez angažmana, kao što su Milomir Odović, Nermin Hadžiahmetović, Elvedin Beganović… Sa njima bi razgovor trebala obaviti Radna grupa u kojoj se nalaze predsjednik kluba, dvojica potpredsjednika i direktor.

Iako se u saopštenju koje je objavljeno na službenoj stranici kluba kaže da će u sklopu izbora trenera biti riješen i status aktuelnog šefa struke Vlatka Glavaša, po svemu sudeći, Bugojanac i nekadašnji kapiten bh. reprezentacije najvjerovatnije više neće voditi crveno-crne.

Radna grupa bi trebala dostaviti rješenje do 11. juna, za kada je zakazana  naredna sjednica Upravnog odbora NK Čelik. Kako saznajemo, sa Ćirom su obnovljeni razgovori, a narednih dana bi put Daruvarskih Toplica (Hrvatska), gdje se Ćiro nalazi na rehabilitaciji, trebali krenuti Senad Sarajlić i Nihad Perčo, kao predstavnici Čelika.