instant fap

“Čišćenje snijega na internetu”

“Čišćenje snijega na internetu”

Sanski Most su u proteklih nekoliko dana zahvatile jake sniježne padavine. Gust snijeg za kratko vrijeme zabijelio je ulice.

Napadalo je preko 30 centimetara snijega, a nove padavine su donijele glavobolje žiteljima grada na Sani.  Ekipe koje su zadužene za čišćenje snijega u posljednjih nekoliko dana neprestano su na terenu pokušavajući raščistiti zavejane saobraćajnice i puteve, a građani se pozivaju na strpljenje.

Nove izdašne količine snježnih padavina izmamile su Sanjane iz toplih domova, koji u saradnji s komunalcima uklanjaju snijeg ispred kuća, zgrada i poslovnih prostora, ne čekajući radnike zimskih službi, koji se bore sa snježnim padavinama na punim pravcima i interveniraju prema prioritetima.

Volonterska aktivnost građana u Sanskom Mostu pokazuje da se ličnim primjerom najbolje pokazuje kako se može napraviti ljepša zimska slika grada.

[AdSense-A]

Naravno ima i onih koji ne čiste, ali kritikuju. Sve je više onih koji svoje nezadovoljstvo iskazuju na društvenim mrežama. Situacija se ponavlja iz godine u godinu. Da li nam se samo čini da je rad zimskih službi svake godine sve lošiji? Ili je i jednim dijelom do nas?

Koliko smo samo negativnih komentara napisali o tome kako treba čistiti snijeg, mogli smo za to vrijeme očistiti pola Sanskog Mosta.

Zato predlažem: Promjenimo se! Probudimo se! Prestanimo kukati! Žaliti se! Kritikovati! Ljutiti se! Psovati…!

Uzmimo lopate u svoje ruke i sa puno radosti i ljubavi očistimo naš grad, naše ulice, sokake, raskrsnice…

Već sada se može reći da je ova volonterska akcija naših građana efikasnija i brža i od općinske Odluke o komunalnom redu, kojom su između ostalog definirane i obaveze vlasnika stanova i lokala u pogledu uklanjanja snijega i leda.

Prema toj odluci, za uklanjanje snijega i leda s trotoara uz zgrade, odgovorni su vlasnici zgrada, odnosno vlasnici ili korisnici stanova ili poslovnih prostorija u zgradi.

KOMENTARI