Članovi Izvršnog odbora Medžlisa se ogradili od javnog djelovanja glavnog imama Kovačevića

HomeUncategorized

Članovi Izvršnog odbora Medžlisa se ogradili od javnog djelovanja glavnog imama Kovačevića

Asim Kamber: Kad se bratska srca slože sve se može sve se može…

Danas su se članovi Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Sanskog Mosta ogradili od javnog djelovanja i postupaka glavnog imama ef. Huseina Kovačevića i Predsjednika Izvršnog odbora Nirzada Karamujića.

Javnosti je poznato da već duži period traje kriza u Medžlisu izazvana nestankom finansijskih sredstava namijenjenih za siromašne. Istražni predmet o nestalom novcu džematlija još uvijek nije završen ali sve to nije razlog da se već duži period ne sazivaju radne sjednice Izvršnog odbora. Zbog blokade rada organa Islamske zajednice u Sanskom Mostu članovi Izvršnog odbora su upoznali i sam vrh Rijaseta IZ u Sarajevu.

Članovi Izvršnog odbora Sejdić Emir, Kaltak Fadil, Hasić Fahrudin, Vuković ef. Muvedet i Cerić Abdulvahid ističu da svi ovi problemi nisu „političke“ prirode nego se isključivo tiču „institucija Islamske zajednice“… Oni ujedno, pozivaju na dijalog i traženje rješenja za „nezapamćenu krizu kroz koju prolazi Medžlis Sanski Most“, posebno ističući približavanje mjeseca Ramazana…

Saopćenje vam prenosimo u cijelosti.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0