Čokolada i vanilija u toploj varijanti

HomeMagazin

Čokolada i vanilija u toploj varijanti

Ovo je hrana od koje NESTAJU masne naslage na vašem stomaku

PRAVO bogatstvo okusa u toploj varijanti ove slastice posjeduje izrazito kompaktnu strukturu koja bi trebala oduševiti baš svako nepce.

Kombinacija čokoladnog te, između ostalih, okusa vanilije i oraha pružit će vam i kvalitetne nutritivne vrijednosti.

Sastojci:
100 g mljevenih zobenih pahuljica
50 g oraha
30 g whey proteina (vanilija)
100 g skute sira
1 vrećica prašaka za puding (čokolada)
1/2 l nezaslađenog sojinog mlijeka
1 čajna žlica stevije u prahu
Priprema:
1. Puding skuhajte prema uputstvu koje se nalazi na pakiranju te zasladite stevijom u prahu
2. Nasjeckajte orahe na komadiće željene veličine
3. Zobene pahuljice prelijte s 2 dcl vruće vode te ostavite da odstoje 10 min, nakon čega ih pomiješajte s pudingom i orasima u kompaktnu smjesu
4. Štapnim mikserom izmiksajte skutu sira, whey protein i 5 jušnih žlica vode
5. U posude za serviranje slastica naizmjenično rasporedite dvije pripremljene smjese
Preporučuje se da ovu slasticu konzumirate u periodu dok je topla kako biste u potpunosti uživali u njenoj strukturi, međutim, njen je okus odličan i kada je ohlađena.
Dobar tek!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0