instant fap
NaslovnicaMagazin

Čokoladna tortica

Čokoladna tortica

Za 4 osobe:

  • Sladoled od kokosa:
  • 1 limeta
  • 1 mahunu vanilije
  • 10 dag šećera
  • 4dl kokosovog mlijeka
  • 4 žlice Malibua (rum od kokosa)
  • kokosovo brašno za dekoraciju

Pire od manga:

  • 2 manga
  • 4 žlice likera od breskvi ili marelica
  • 1 vrećica vanilije
  • 1 žlica šećera

Čokoladne tortice:

  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica šećera
  • 7,5 dag maslaca
  • 7,5 dag čokolade za kuhanje
  • 2 dag brašna
  • 4 kocke od čokolade
  • malo brašna
  • malo maslaca

Limetu oprati, posušiti i sitno naribati. Mahunu vanilije po dužini zarezati i srž izvaditi.

Šećer na laganoj vatri rastopiti, uz povremeno miješanje. Šećer ne smije dobiti smeđu boju! Zaliti s kokosovim mlijekom te kuhati dok se šećer ne rastopi. Zatim skloniti sa štednjaka. Dodati sok i naribanu koricu limete, rum od kokosa i srž vanilije. Malo ohladiti, a zatim staviti u zamrzivač, da se potpuno ohladi. Povremeno miješati ( svakih ½ sata ) dok se sladoled ne stegne, da se ne bi stvorili kristali.

Prije serviranja (15 – 30 minuta) sladoled izvaditi iz zamrzivača i prebaciti u hladnjak. Posebnom žlicom vaditi kuglice iz sladoleda i posuti kokosovim brašnom.

Jedan mango oguliti. Meso manga oštrim nožem odvojiti od jezgre, staviti u mikser, usitniti i izmiješati sa 4 žlice likera, vanilijom i šećerom. Staviti u hladnjak.

Jedan mango oguliti, po dužini narezati kriške i ostaviti sa strane.

4 metalna kruga ili zdjelice presjeka 5–6 cm , visine 5–6 cm, namazati maslacem i posuti brašnom (najbolje uroniti  krug ili zdjelicu u brašno). Lim za pečenje prekriti papirom i staviti metalne krugove.

Pećnicu zagrijati na 200°C.

Jaje, žumanjak i šećer miješati dok ne dobijemo gustu kremu. Maslac i narezanu čokoladu na laganoj vatri ili pari rastopiti. Čokoladi dodati brašno i izmiješati. Zatim oprezno masu od jaja dodati rastopljenoj čokoladi i metlicom za snijeg izmiješati. Metalne krugove ili zdjelice napuniti do pola. Staviti  u svaku sredinu 1 kocku čokolade i prekriti tijestom. Odnosno 2/3 kruga ili zdjelice treba napuniti sa smjesom i staviti peći oko 10 minuta (jezgra tortice treba biti tekuća).  Oprezno izvaditi iz kruga i toplo servirati sa sladoledom od kokosa  i pireom od manga.

Pire od manga ukrasiti narezanim mangom.

KOMENTARI