Čopor pasa lutalica napao dječaka u Sanskom Mostu

Homeinmedia danas

Čopor pasa lutalica napao dječaka u Sanskom Mostu

Povećan broj pasa lutalica na sanskim ulicama

Već nekoliko godina prisutnost pasa lutalica, koji se svakodnevno susreću na ulicama našeg grada predstavlja veliki problem. Trajno rješenje ovog problema, koji je pored općine Sanski Most aktuelan i na nivou čitave države, još nije na pomolu.

Dana 10.12, petak u 11:50 h u Prvomajskoj ulici, dijete je, vraćajući se iz skole (inicijala O.S.,11 godina),napadnuto od strane čopora pasa. Dijete se uspjelo javiti roditeljima, te je privatnim vozilom prevezen u SHP. Nakon čega je upućen na hirurgiju, zatim pedijatriju Doma zdravlja, a potom u Bihać u Zavod za javno zdravstvo radi vakcine.

Povrede bi bile puno veće da gospođa, kojoj i danas ne znam ime, a potrudit ću se da saznam i zahvalim joj se, nije uspjela da mu odbrani lice i ruke. Ovom prilikom joj se zahvaljujem kao i sluzbenicima PU Sanski Most, a isto tako sve kritike na inspekcijsku službu, šintorsku službu, te veterinarskog inspektora koji nisu ništa uradili a po protokolu su bili duzni.

Naglašavam da slijedi pravna borba, te da ću iskoristiti sve pravne mogućnosti kako bi se ovome stalo u kraj. Postoje informacije da je ovakvih situacija mnogo više ali ne izlaze u javnost, jer su ljudi u strahu od reakcija. Ja nisam jedan od tih, želim da se napokon zaštite svi građni, a naročito djeca, koja zaslužuju imati bezbrižno djetinjstvo. Mnogo je azila i nekakvih udruzenja u Sanskom Mostu koji u tome vide samo novac.

U potpisu zabrinuti roditelj, Seferović Mirza.

U proteklim godinama u bezbroj navrata govorili smo o problemu pasa lutalica u Sanskom Mostu. U posljednje vrijeme učestale su pritužbe građana koji strahuju za svoju bezbjednost jer se veliki broj pasa kreće strogim centrom grada.  Strah kod građana još više je opravdana ako se uzme u obzir činjenica da su mnogi od napuštenih pasa potencijalni prenosioci zaraznih bolesti, među kojima se kao najopasnije izdvaja bjesnilo, koje može ugroziti kako životinje tako i ljude.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: