instant fap

Čović pohvalio predsjednika SBB-a: Radončić je jedini glas razuma iz Sarajeva

Čović pohvalio predsjednika SBB-a: Radončić je jedini glas razuma iz Sarajeva

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i čelnik HDZ-a BiH pohvalio se kako je samo on jedini iskreni borac za evropski put BiH

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i čelnik HDZ-a BiH, Dragan Čović, gostovao je u emisiji “Dobar, loš, zao” Naše TV iz Mostara. Govorio je odnosima na političkoj sceni u BiH i Sarajevu, te konstatitao da sumnja u evropsku opredijeljenost bošnjačkih političara. Istovremeno, pohvalio se kako je samo on jedini iskreni borac za evropski put BiH.

– Ko mi je vjerovao da ćemo predati članstvo za EU? Sve što se moglo učiniti od Sarajeva da se to ne dogodi, činilo se. Ali sam bio uporan i to smo predali – rekao je.

Novinar se dotaknuo i predsjednika SBB-a, pohvalivši ga za izjavu koju je nedavno dao u ovoj emisiji da je Željko Komšić legitiman samo za one Bošnjake koji su mu dali glas. Također, konstatirao je da je Radončić zbog svoje “umjerene i odmjerene politike i krađe glasova platio visoku cijenu”.

Čović se složio sa ovim, kao i sa konstatacijom novinara da je Radončić jedini glas razuma iz Sarajeva.

– Činjenica je da se Radončiću već drugi ili treći put dešava da nastrada u izbornom procesu, jer se suprotstavio jednoj strukturi… On prepoznaje da je najveći dio onog što radi sarajevska politička elita pogrešno i pogubno, prije svega za bošnjački narod – rekao je Čović pored ostalog.

Također, kazao je da su Bošnjaci za njega “braća unutar ove države”, te da “nakon svega što sam u politici radio zadnji 15-ak godina mogu svakome pogledati u oči“.

– Nikada nisam radio na štetu drugog naroda – kazao je.

Iskoristio je, naravno, priliku da opet govori o izmjenama Izbornog zakona: “Što se tiče Vlade FBiH naši partneri će morati razumjeti da ne tražimo ništa veliko – tražimo minimum minumuma: izborni zakon. Što se nas tiče nek’ predlagač bude i SDA, samo da zadovoljava legitimno predstavljanje.”

Govoreći o Deklaraciji HNS-a Čović je ustvrdio kako je je u nju bilo nužno “uvrstiti elemente o ulozi HVO-a, Republike Hrvatske i HZ-HB, zapravo stati iza dostojanstva Domovinskog rata, što ne amnestira pojedince koji su činili ratne zločine”.

– Mi nikako ne možemo promijeniti odluku Haškog suda, ona je takva kakva jest, provodi se, ali glupo je ne dopuštati komentar na jednu pravosnažnu presudu. Mi se s njom ne slažemo i tu ne vidim problem – kazao je predsjednik HDZ-a BIH.

KOMENTARI