instant fap

Crni maj za Krajinu: U samo 12 dana ugašeno osam mladih života

Crni maj za Krajinu: U samo 12 dana ugašeno osam mladih života

U samo 12 dana maja na području Bosanske Krajine smrtno je stradalo čak osam mladića, potvrdio je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Već prvog maja Krajinu je zadesila tragedija, kada su se u popodnevnim satima u rijeci Blihi u Sanskom Mostu utopila dvojica mladića, 17-godišnjaci Halil Arnautović i Armin Delić.

Nesreća se desila na jednom od izletišta na kome su Halil i Armin proslavljali prvomajski praznik sa svojim vršnjacima. Očevici su izjavili da se Halil okliznuo i pao u rijeku, a za njim je skočio Armin kako bi ga spasio, te su ih obojicu povukli snažni virovi od kojih se nisu mogli osloboditi.

Samoubistvo 23-godišnjaka

Dva dana poslije, Aziz Hrnjić (23) iz mjesta Dubrave kod Cazina počinio je samoubistvo pucajući iz pištolja. Motivi zbog kojih se ovaj mladić odlučio na očajnički čin nisu do kraja razjašnjeni, a mnogi koji su ga poznavali tvrde da nije imao problema. Hrnjić je bio oženjen, a iza njega je ostala i kćerka.

Život u rijeci Korani, na kupalištu Pijaca, u cazinskom mjestu Tržačka Raštela u subotu, 10. maja, izgubio je 17-godišnji Kenan Puškar iz Cazina.

Puškar je skočio u rijeku Koranu, nakon čega ga je zbog šoka od hladne vode izdalo srce.

U nedjelju, 11. maja, u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu u mjestu Polje kod Cazina poginuo je 25-godišnji Mersad Hadžić.

Hadžić je bio nogometaš lokalnog kluba Mladosti iz Polja, a stradao je izgubivši kontrolu nad automobilom “Subaru” kojim je izletio sa ceste.

Prema izjavama mještana, uzrok nesreće je najvjerovatnije velika rupa na putu preko koje je Hadžić prešao, te izgubio kontrolu nad vozilom.

U trenutku nesreće Hadžić je bio sam u automobilu, a do dolaska Hitne pomoći preminuo je od zadobijenih povreda.

Trojica mladića stradala u Meganu

Posljednja nesreća dogodila se sinoć u mjestu Crvarevac, na lokalnom putu Bužim – Velika Kladuša, gdje su život izgubila trojica mladića.

Nesreća se dogodila nakon što je vozač Elvis E. (1988) izgubio kontrolu nad automobilom Renault Megane te sletio u nabujalu rijeku Glinicu. Osim vozača u ovoj nesreći smrtno su stradala još dvojica mladića koji su se nalazili u automobilu, Amel E. (1988) i Dženis M. (1991). Sva trojica su iz Mahmić Sela u općini Bosanska Krupa. Iz automobila se jedini uspio izvući Osman M. (1991), koji se tako spasio sigurne smrti.

(Klix.ba)

 

KOMENTARI