instant fap

Cvijanović: OHR ne može znati da li su se stekli uslovi za povratak poslanika u institucije u Sarajevu

Cvijanović: OHR ne može znati da li su se stekli uslovi za povratak poslanika u institucije u Sarajevu

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da OHR ne može da zna da li su se stekli uslovi za povratak poslanika i delegata Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske u institucije u Sarajevu.
“Nema šta OHR da govori da li su se stekli uslovi ili nisu, osim ako nešto sami nisu organizovali, pa sad znaju da su ti uslovi prestali”, rekla je Cvijanović i dodala da će predstavnici iz Republike Srpske sami procjenjivati kada i da li imaju dovoljno garancija od nadležnih da se vrate na posao.

Ona kaže da OHR nije nadležan da daje te garancije, niti da bude tumač i portparol bilo koga u BiH.

“Njima uopšte nema mjesta ovdje”, rekla je Cvijanović novinarima u Prijedoru.

Cvijanović je navela da svako ima pravo na izražavanje mišljenja, ali da pri tome ne ugrožava nekog drugog, već da to radi u skladu sa zakonom.

“Zakon su tačno propisane sankcije za one koji su ugrozili ustavni poredak i izabrana lica držali u zatvorenom prostoru, i to mimo njihove volje i bez mogućnosti da odu, što znači, uz apsolutno ograničenje slobode kretanja”, naglasila je Cvijanović.

Ona je dodala da je jasno da je skup ispred institucija BiH u Sarajevu trebalo da bude održan onako kako je propisano zakonom i da je to bio zadatak organizatora.

“Nema javne riječi koja će ugroziti nečije zdravlje ili život, a tamo (u zgradi institucija BiH) je bilo trudnica i hroničnih bolesnika”, istakla je Cvijanović.

Iz OHR-a su saopštili da je neprihvatljiv jučerašnji zaključak poslanika i delegata Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske da se nisu stekli uslovi za njihov povratak u institucije u Sarajevu.

“Ministarstvo bezbjednosti je već ocijenilo da postoje uslovi da zvaničnici i institucije izvršavaju svoje dužnosti. Dolazak na posao nije stvar izbora, to je obaveza za sve izabrane i imenovane zvaničnike”, rekao je portparol OHR-a Eldar Subašić.

KOMENTARI