instant fap

Cyber seks je epidemija nevjere?

Prema statistici, oko 50 posto korisnika koji upražnjava cyber seks su u braku ili vezi, a 65 posto njih se i srelo sa svojim cyber-partnerom

Sve češće čitamo kako su Facebook, Twitter i internet uopće, krivci za sve više razvedenih brakova. Mnogi optužuju socijalne mreže za otuđenost u vezi i probleme koje parovi ne mogu uspješno riješiti.

Ušuškani u fantaziji i anonimnost mnogi postaju zavodnici, bogati, lijepi, zgodni i prepuštaju se flertu koji je nepobitno potreban za samopouzdanje svakog čovjeka i njegovu seksualnost. Iako nema fizičkog kontakta pri cyber seksu, neki tvrde da može loše utjecati na odnose u braku, naročito ako se pretvori u romansu, prenosi Broj1.hr.

Međutim, sociologinja Petra Boyton smatra da internet nije donio nikakvu promjenu u seksualnosti.

“Ljudi i dalje imaju iste probleme kao i prije interneta, samo što sad oni krivca traže u njemu. Parovi ne komuniciraju dovoljno, neiskreni su isto kao i prije. Društvene mreže nisu donijele epidemiju nevjere, nego su omogućile da se lakše pronađu i upoznaju, a u toj anonimnosti su i otvoreniji i iskreniji”, smatra Boyton.

Nema saglasnosti da cyber seks predstavlja nevjeru iako se pod tim podrazumijeva virtualni seks u kojem se razmjenjuju eksplicitne poruke, a uključuju se i web-kamere pred kojima se realno masturbira.

Prema statistici, oko 50 posto korisnika koji upražnjava cyber seks su u braku ili vezi, a 65 posto njih se i srelo sa svojim cyber-partnerom. Ne navodi se da li je susret završio samo na kafi i piću ili je sve ono iz virtualnog svijeta pretočeno u realnost i vatreni/e susrete ispod plahti ili na nekom drugom mjestu