instant fap

Da li je moguća ozbiljna veza nakon seksa za jednu noć

To, naime, zahtijeva logično razmišljanje i objektivnost. Dobar nam seks to odmah krade: teško je promatrati svog novog partnera razumno i objektivno. Psiholozi taj fenomen nazivaju sljepilom požude.

Nova američka studija u kojoj je ispitano 640 odraslih osoba došla je do prilično iznenađujućeg rezultata: parovi koji su spavali prve noći imaju jednaku vjerovatnost da završe u sretnoj dugoročnoj vezi kao i parovi koji su odlagali seks dok njihov odnos nije postao ozbiljniji.
Dobra je to vijest za sve ne-tako-dobre djevojke koje sljedeće jutro provode propadajući u zemlju od srama uvjerene da ih muškarac s kojim su legle u krevet već prve noći neće nazvati jer je dobio ono što je htio.

Ponekad možete upoznati neku osobu i hemija može biti tako dobra da se seks čini prirodnim rješenjem. Uostalom, svi smo odrasli ljudi, zar ne? Ipak, nije li pomalo konzervativno i antifeministički čekati seks, pita se kolumnistica Daily Maila?

Iako vjeruje da je takav pristup konzervativan, ipak savjetuje da seks malo odgodimo jer se skokom u krevet odmah guramo u daleko intimniji prostor nego što smo spremni. U idealnom slučaju par hoda (bez seksa) dok oba partnera ne budu prilično sigurna da su kompatibilna, da žele od veze istu stvar i da, što je najvažnije, jedno drugo mogu usrećiti, prenosi Tportal.hr.

To, naime, zahtijeva logično razmišljanje i objektivnost. Dobar nam seks to odmah krade: teško je promatrati svog novog partnera razumno i objektivno. Psiholozi taj fenomen nazivaju sljepilom požude: toliko smo zaokupljeni partnerovim tijelom da zaboravljamo vidjeti osobu koja to tijelo ispunjava. Mnogi od nas završe u emocionalnom odnosu s ljudima za koje tek naknadno zaključimo da su loši za nas.

“Ne sviđa mi se, ali ga volim” govori se u takvim slučajevima, jer kad stavite mozak na čekanje i razmišljate samo svojim tijelom možete se nakon strasti probuditi i otkriti da ste štošta obećali i na različite ste se načine obvezali prema osobi koja nije toga vrijedna.

Druga ključna stvar u studiji objavljenoj u časopisu Journal of Social Science Research upućuje da se ljubav može razviti iz seksa za jednu noć samo ako su oba partnera otvorena za ozbiljnu vezu.

KOMENTARI