„Da vam objasnim zašto sam ja ‘ludak'“: Region bruji o Vučićevom gostovanju na Pinku

HomeVijestiRegion

„Da vam objasnim zašto sam ja ‘ludak'“: Region bruji o Vučićevom gostovanju na Pinku

Aleksandar Vučić uručio najveće državno priznanje Srbije Miloradu Dodiku

U pitanju je jučerašnje gostovanje na TV Pinku u kojem je govorio o Putinu, sinu Danilu, tome kako su ga pojedini predstavnici opozicije nazvali “ludakom”…

Sarajevsko Oslobođenje upravo je kao glavno iz njegovog gostovanja izvuklo to “ludaku”.

U tekstu “Vučić: Želite da vam objasnim zašto sam ja ludak? Zato što…”, Oslobođenje piše kako je predsednik Srbije gostovao gotovo dva sata na TV Pinku, “a za to vreme nije oktrio mnogo toga novog, već se više obračunavao s kritikama i napadima političkih protivnika”.

Vučiću je naročito zasmetalo to što ga je više predstavnika opozocije u prethodnom periodu nazvalo “ludakom”, piše Oslobođenje.

“Želite da vam objasnim zašto sam ja luđak“, upitao je Vučić i ocenio da je to zato što niko drugi, osim njega, ne bi izdržao sve napade i pritiske”, rekao je Vučić, prenelo je Oslobođenje.

Sarajevski Klix.ba piše kako je Vučić, između ostalog, govorio o Sandžaku.

U tekstu “Vučić: Prošla su vremena otcepljivanja, to su gluposti, hajde svi lepo da živimo”, Klix.ba ukazuje da je predsednik Srbije izjavio “da se Sanždak neće otcepiti od Srbije jer bi to onda značilo da će se od Bosne i Hercegovine otcepiti 68 opština sa srpskom većinom”.

“U nastavku je govorio o Ukrajini, rekavši da neće lako pobediti u vojnom smislu i da je to gotovo nemoguće, ali da će dobiti veliki zamah na evropskom putu”, piše Klix.ba.

Portal Slobodna Bosna, preneo je, između ostalog, Vučićevu izjavu da će biti donete odluke o hitnom počinjanju pregovora i ulaska u EU, „zato što kreće takmičenje oko šefa NATO-a“, kao i što „SAD prave poseban blok koji nije mali“.

„To će biti Poljska, Baltičke zemlje i Ukrajina. Onda će imati zemlje koje su veće od Francuske i koje se približavaju Nemačkoj, to postaje jasno da će postati najmoćniji u Evropi a pod direktnom palicom SAD-a“, rekao je Vučić, prenosi Slobodna Bosna.

U članku “Vučić: Upozorio sam da dolazi rat. Putin mi to nije rekao, ali po ovome sam shvatio”, hrvatski Index piše o tome kako je srpski predsednik istakao da se u arhivi TV Pinka može pronaći njegova izjava kako je 25. novembra 2021. godini nakon posete Sočiju rekao da nas očekuje teško vreme, “ne zato što mi je Putin rekao da će biti rata”.

“Uvek je izdvojio 45 minuta da govori o Ukrajini. Tog puta nije govorio ni tri minute. To mi je bilo dovoljno. Rekao sam – donesena je odluka. Nedvosmisleno sam rekao da će doći do određenih promena. Samo sam pratio, slušao i ređao činjenice“, rekao je Vučić, prenosi Index.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0