Dali su svoje živote za Sanski Most

HomeLokalne temeSanski Most

Dali su svoje živote za Sanski Most

Podjela sjemenskog materijala kroz projekt međuopćinske suradnje

U sklopu obilježavanja 12. juna, Dana policije Unsko-sanskog kantona, jučer je u zgradi Treće policijske uprave Sanski Most, položeno cvijeće na spomen ploču sa imenima poginulih pripadnika policije, stradalih za vrijeme agresije na našu domovinu i naš grad.

U prisustvu članova porodica poginulih policajaca, policijskih službenika, te predstavnika vjerskog i društveno-političkog života općine Sanski Most, položeno je cvijeće na spomen ploču koja se nalazi na ulazu u zgradu Treće policijske uprave, te je učenjem fatihe i minutom šutnje odata počast poginulim policajcima. Ova spomen ploča je podignuta u znak sjećanja na pripadnike policije koji su početkom agresije na našu zemlju stali na branik odbrane svoje domovine.

Na njihovu hrabrost i odlučnost u odbrambeno-oslobodilačkom ratu prisutne je podsjetio Munir Talić, komandir Policijske stanice Sanski Most, a u ime vjerskih zajednica u našem gradu prisutnima su se obratili fra Ivica Matić, sanski župnik, i Mirsad ef. Sedić,imam Hamzibegove džamije

. Nakon toga upriličena je posjeta šehidskom mezarju Greda, ali i drugim mjestima na području općine na kojima je na prigodan način odata počast poginulim i preminulim pripadnicima policije. Nizom prigodnih aktivnosti policijski službenici sa područja Unsko-sanskog kantona ovih dana obilježavaju Dan policije.

U sklopu obilježavanja ovog datuma na području naše općine, pripadnici Treće policijske uprave Sanski Most u saradnji sa sanskim Crvenim križom, nedavno su organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja je realizirana u prostorijama Opće bolnice.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0