instant fap

Damir Bećirović: Da, Komšić je napustio SDP!

Damir Bećirović, savjetnik za odnose s javnošću hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića potvrdio je večeras za agenciju Anadolija da je Komšić zatražio od predsjednika Općinske organizacije SDP-a Novo Sarajevo Faruka Efendića da bude brisan iz evidencije članstva u SDP-u.

Time Komšić, koji je obavljao dužnost potpredsjednika SDP-a, prestaje i formalno biti član stranke predsjednika Zlatka Lagumdžije.

“U ovom trenutku mogu samo potvrditi da je gospodin Komšić zatražio da bude brisan iz evidencije članstva u SDP-u “, rekao je Bećirović za AA.

Nadalje, on je potvrdio da su razlozi ovakvog poteza neslaganje Komšića s potezima vrha SDP-a u slučaju “Sejdić i Finci” i ustavnim promjenama u BiH.

Željko Komšić je tražio na sjednici Predsjedništva SDP-a u subotu da se odustane od sporazuma s HDZ-om BiH o provođenju presude Evropskog suda za ljudska prava u Strassbourgu u slučaju “Sejdić i Finci” i ustavnim promjenama u BiH.

Prije samog Komšićevog izlaska sa sjednice Lagumdžija ga je, kako su pisali domaći mediji, pokušao izdvojiti da razgovaraju u četiri oka.

Nakon napuštanja sjednice Komšić je rekao da se nada i da želi da sporazum sa HDZ-om ne bude rješenje za buduće ustavne promjene u BiH.

Na pitanje da li će Komšić nastaviti obavljati svoju funkciju u Predsjedništvu BiH, Bećirović je kratko odgovorio: Vidjet ćemo”.

Komšić obnaša funkciju dopredsjednika SDP-a BiH i član je Predsjedništva BiH, a na posljednjim izborima za ovu funkciju dobio je oko 331.000 glasova birača.

Nakon što je podnio ostavku na sve funkcije u stranci, Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH je u martu ove godine jednoglasno odbilo takvu odluku potpredsjednika SDP-a i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, te je on ostao u SDP-u.

 

KOMENTARI