Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine obilježen u Republici Austriji

HomeUncategorized

Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine obilježen u Republici Austriji

Uspješni Sanjanin

Deseta godišnjica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine svečano je obilježena 09.12.2015. godine u atrijumu hotela „De France“ u Beču.

Svečani prijem su organizovali vojni ataše Bosne i Hercegovine u Republici Austriji brigadir Slobodan Tanasilović,  uz podršku Ambasade Bosne i Hercegovine i Misije Bosne i Hercegovine pri OESS-u. Prijem je otpočeo intoniranjem himni Bosne i Hercegovine i Republike Austrije, nakon čega su se prisutnima obratili brigadir Slobodan Tanasilović, ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Nj.E. Tomislav Leko, kao i šef misije Bosne i Hercegovine pri UN-u, OESS-u, i drugim međunarodnim organizacijama Nj.E. Sanjin Halimović.

Pored vojnih atašea akreditovanih u Republici Austriji i vojnih savjetnika akreditovanih pri misijama i stalnim predstavništvima pri OESS-u, prijemu je prisustvovao veći broj ambasadora i ostalih članova diplomatskog kora, kao i predstavnici civilnih institucija. Delegaciju Ministarstva odbrane i sporta i Oružanih snaga Republike Austrije predvodio je zamjenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Republike Austrije general potpukovnik Bernhard Bair.

Info- Vojni dio Misije BiH u Austriji

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0