instant fap

Dan osoba sa invalididetom

Dan osoba sa invalididetom

U povodu obilježavanja 3. Decembra, dana osoba sa invaliditetom, u našu redakciju stiglo je saopćenje Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Sanski Most.

U saopćenju kojeg je potpisao predsjednik pomenutog udruženja, refik Ibragić, konstatuje se kako se ni nakon niza godina u našem društvu nije mnogo izmjenil kada je u pitanju status osoba sa invaliditetom, a pogotovo kada se to donosi na tzv. „neratne“ invalide“. Ističe se kako se ova populacija konstantno susreće sa raznim vidovima diskriminacije, kao što su stalni pokušaji izmjena zakona na štetu invalida, nedostatka podrške za rad invalidnih udruženja, uzurpacije parking mjesta i slično. U ovom udruženju smatraju kako se i pored teškog stanja u društvu može i mora posvetiti mnogo više pažnje i pomoći udruženjima koja okupljaju osobe sa invaliditetom.

„Želimo da naglasimo kako nama ne treba samilost već razumjevanje i mogućnost da i mi postanemo ravnopravni s ostalima kako bi imali bolji i kvalitetniji život.“, navodi se u ovom saopćenju. radio sana

KOMENTARI