instant fap

Ljeto na Sani: Dan plaže “Kožara”

U sklopu ovogodišnje manifestacije „Ljeto na Sani 2012“, jučer je održan Dan plaže Kožara. Na ovoj najpoznatijoj sanskoj plaži priređen je bogat zabavni program .

Najmlađi su uživali u pozorišnoj predstavi i igrokazu, te takmičarskim igrama na vodi. Cjelokupni ugođaj upotpunili su članovi kluba ekstremnih sportova „Kondor“, a takmičenje je organizovano u brzom plivanju i veslanju. Za pobjednike su tom prilikom obezbjeđene i prigodne nagrade.U sklopu današnjeg programa manifestacije „Ljeto na Sani 2012“ večeras će biti proglašeni pobjednici ovogodišnje ekološke manifestacije s takmičarskim karakterom, „Nek mirišu sanske avlije“.

Riječ je o već tradicionalnom događaju koji se održava svakog ljeta u Sanskom Mostu s ciljem promovisanja ekologije i uljepšavanja životne sredine u kojoj živimo.  Također, večeras će u malom gradskom parku nastupiti i KUD „Sanski biseri“, koji će se prisutnim posjetiocima predstaviti dijelom bogatog repertoara iz oblasti kulturno umjetničkog stvaralaštva. Nastup večeras imaće i poznati pjesnik Enes Kišević promocijom stihova iz svoje najnovije zbirke poezije pod nazivom „Ima ljudi“.

U sklopu sutrašnjeg programa manifestacije „Ljeto na Sani 2012“ u malom gradskom parku biće organizovana promocija filma „Svjedok“ autora Harisa Bilajbegovića. Film se bavi tematikom stradanja Bošnjaka u vrijeme agresije tokom 1992. Godine. Inače, Haris Bilajbegović je na ovu temu već uradio kratki film „Most“ koji je na nekoliko festivala osvojio vrijedne nagrade

KOMENTARI