instant fap

Danas i sutra nova kontrola sabraćaja

Pripadnici Policijske stanice Sanski Most će sutra i u subotu izvršiti akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju. Kako se navodi u saopćenju za javnost, akcije su nastavak provođenja planskih aktivnosti u okviru kampanje pod nazivom „Pazi kakav trag ostavljaš“, a koja se provodi po osnovu Akcionog plana za provođenje mjera iz dokumenta „Polazne osnove strategije sigurnosti cestovnog saobraćaja Federacije BiH 2008./2013. godine“ i koja ima za cilj poboljšanje sigurnosti drumskog saobraćaja.


Akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju i u petak i subotu će se sprovesti u vremenskim terminima od 09 do 12 sati i od 23 do jedan sat iza ponoći. Akcenat u prvom terminu je na kontroli tehničke ispravnosti motornih vozila i kontroli upotrebe mobilnih telefona od strane vozača tokom vožnje, a u drugom terminu sa akcentom na upravljanje pod dejstvom alkohola, upravljanje neregistrovanim motornim vozilom, kao i druge prekršaje.
Iz policijske stanice naglašavaju, obzirom da je od  15. novembra na snagu stupila obaveza posjedovanja zimske opreme u motornom vozilu i njena upotreba u zimskim uvjetima, službenici policije će tokom akcije obratiti pažnju i na ove prekršaje, s tim što će u slučaju utvrđenih nedostataka iz ove oblasti prema prekršiocima izricati prvenstveno mjere upozorenja, ali će se ostali prekršaji sankcionisati.
U akciji će učestovati četiri motorizovane patrole i policajci pozornici koji će pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju izvesti na magistralnom putu M – 15 na dionici od Pobriježja do Šejkovače, zatim na regionalnom putu R – 405 na dionici Pobriježje – Došenovići, na području Lušci Palanke, te na području užeg dijela grada.

KOMENTARI