instant fap

Danas otvorenje najskupljih Igara u historiji

Došao je i taj dan. Iako su neki sportovi već počeli s natjecanjem, danas (22 sata) je svečano otvorenje 30. Olimpijskih igara koje će putem televizijskih ekrana pratiti milijarde ljudi

 

Organizatori Igara u londonu uvjeravaju da je sve spremno za početak, a cijeli svijet imat će se priliku uvjeriti u njihove riječi dva sata prije ponoći (po našem vremenu).

Tada će krenuti ceremonija otvaranja čiji su se troškovi nekoliko puta popeli na konačnih 27 milijuna funti. U performansu na Olimpijskom stadionu sudjelovat će čak 15 tisuća osoba za koje je sašiveno 25 tisuća kostima, a među njima će se naći i 250 britanskih osvajača olimpijskih medalja.

Procjenjuje se kako će uživo spektakularno otvorenje promatrati 120 najviših svjetskih dužnosnika (njemačka kancelarka Anglea Merkel, ruski premijer Dmitrij Medvedev te japanski Yoshikiko Noda, princ Albert od Monaka, španjolska kraljica Sofija…), a putem televizije će ga vidjeti čak četiri milijarde ljudi.

Igre će otvoriti kraljica Elizabetha II te će tako postati prva osoba u povijesti koja je otvorila dvoje OI – ove u Londonu i one u Montrealu 1976. Zanimljivo, sve ulaznice za svečano otvorenje nisu prodane. Ostale su one najskuplje koje koštaju od 1600 do 2000 funti, ali organizatori su poručili kako na stadionu neće biti praznih mjesta.

Procurile su i informacije kako će cijela ceremonija biti u stvari pregled britanske povijesti u kojem će sudjelovati i brojne domaće životinje. Na otvorenju će pjevati i svirati mnogi poznati glazbenici i bendovi poput Paula McChartyja te Duran Durana.
U mimohodu sportaša naći će se i oni iz Hrvatske. Njih će u London doći 108 i borit će se za slavu u 18 sportova. Ukupno će se na Igrama pojaviti 10.490 natjecatelja iz 204 zemlje koji će loviti medalje u 302 događanja (26 sportova).

Za njih će se brinuti 70 hiljada volontera, a sigurnost njima i za dva milijuna turista jamči 17 thiljada vojnika te 23 hiljade redara.

Spomenimo kako će prema nekim informacijama Igre, koje traju od 27. srpnja do 12. augusta, Britance koštati 11,6 milijardi eura.

KOMENTARI