instant fap

Danas počinje Croatia Summit 2012

U Dubrovniku danas poslijepodne počinje dvodnevna međunarodna konferencija predsjednika Vlada, ministara vanjskih poslova i drugih dužnosnika zemalja Evrope, Sjeverne Amerike i južnog Mediterana, koja se održava pod nazivom „Croatia Summit 2012 – Izgradnja države i EU iskustvo“.

U okviru konferencije raspravljat će se o trenutnim političkim, sigurnosnim i ekonomskim aspektima i mogućnostima izgradnje stabilne i prosperitetne budućnosti za zemlje jugoistočne Europe i šireg EU susjedstva.

Croatia Summit zamišljen je kao platforma za razmjenu iskustava u izgradnji institucija između raznih sudionika, kako iz vladinog tako i iz nevladinog sektora. Namjera je uključiti u raspravu i zemlje južnog Mediterana, u svjetlu nedavnih događaja u ovoj regiji i izazova s kojima se još uvijek susreću.

Učesnici skupa su: generalni sekretar NATO-a Anders Fogh Rasmusen, predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, premijeri Hrvatske, BiH, Albanije, Crne Gore, Slovenije, Kosova i Bugarske, Zoran Milanović, Vjekoslav Bevanda, Sali Berisha, Igor Lukšić, Donald Tusk, Hashim Tachi i Boyko Borisov, zamjenik premijera Turske Besir Atalay, pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu Philip Gordon, kao i ministri vanjskih poslova brojnih zemalja Evrope i svijeta.

KOMENTARI