instant fap

Danas pojačana kontrola saobraćaja

Na području sanske općine sutra će biti sprovedena nova pojačana kontrola saobraćaja. Kako su nas informisali iz Policijske stanice Sanski Most, akcija se izvodi na osnovu mjesečnog plana i biće sprovedena u dva vremenska termina od 19 do 21sat i od 23 do jedan sat iza ponoći.

U prvom terminu  akcenat će se dati na kontrolu tehničke ispravnosti vozila i kontrolu važnosti registracije motornih vozila, a u drugom terminu na kontrolu upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, kontrolu upravljanja neregistrovanim vozilima, kao i druge prekršaje.
U akciji će učestovati četiri motorizovane patrole i policajci pozornici koji će pojačanu kontrolu saobraćaja sprovoditi na dionici magistralnog puta M – 15 Pobriježje  – Šejkovača, zatim na dionici regionalnog puta  R – 405  Pobriježje – Došenovići, na području Lušci Palanke i užeg dijela grada.
Iz Policijske stanice Sanski Most naglašavaju da će se osim pomenute, akcije pojačane kontrole saobraćaja sprovoditi i u narednim danima. Ujedno je upućeno i upozorenje vozačima da se pridržavaju saobraćajnih propisa, posebno kod parkiranja u užem centru grada, kako policajci na terenu ne bi bili prisiljeni provoditi kaznene mjere.

KOMENTARI