Danas pojačana kontrola saobraćaja

HomeUncategorized

Danas pojačana kontrola saobraćaja

SUTRA Pojačana kontrola saobraćaja

Kako su nas informisali iz Policijske stanice Sanski Most, dana 22./23. aprila će se na osnovu mjesečnog Plana rada izvesti pojačana kontrola učesnika u saobraćaju.

Akcija će biti izvedena u dva vremenaka termina od 20 do 22 sata i od 23 do 02 sata iza ponoći, a učestovaće tri motorizovane i dvije pješačke patrole koje će pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sprovesti na magistralnom putu M – 15 nadionici Pobriježje -Čaplje, zatim na regionalnom putu R – 405, te na području užeg dijela grada.

Akcenat će se dati na kontrolu upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, kontrolu isteka važnost registracije motornih vozila, kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila – ispravnost svjetlosne signalizacije, upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, korištenje sigurnosnog pojasa, kao i druge prekršaje.

Iz Policijske stanice Sanski Most pozoravaju vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, kako policijski službenici na terenu ne bi morali provoditi kaznene mjere.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: