instant fap

Danas postepeno razvedravanje

Danas postepeno razvedravanje

Za danas se najavljuje jutro umjereno do pretežno oblačno, prijepodne se očekuje postepeno razvedravanje i više sunčanih perioda. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od – 1 do 3, na jugu do 9, a najviša dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 22 stupnja.


U utorak malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 5, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura od 15 do 21, na jugu do 24 stepena.

U srijedu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 13, najviša dnevna temperatura od 18 do 24 stupnja.

Podsjetimo da se u cijeloj zemlji, posebno sjevernim područjima danas očekuju obilne padavine, rekao je juče dežurni u Odsjeku za vremenske analize i prognoze Federalnog hidrometeorološkog zavoda Damir Šantić.

On je istakao da se odavno u BiH nisu očekivale tako obilne padavine, koje će posebno u sjevernim područjima Bosne donijeti od 50 do čak 100 litara kiše po metru kvadratnom.

“Puno kiše će generalno biti u cijeloj Bosni tokom cijelog dana, ali će najobilnije biti u sjevernim dijelovima zemlje. U Hercegovini neće biti puno kiše, već nešto manjih padavina većinom prijepodne”, kazao je on. 

KOMENTARI