instant fap

Danas svi u biblioteku: Besplatno učlanjenje za djecu do 14 godina

Danas svi u biblioteku: Besplatno učlanjenje za djecu do 14 godina

Povodom Međunarodnog dana dječije knjige, koji se u svijetu obilježava 2. aprila na dan rođenja jednog od najvećih dječijih pisaca Hansa Kristijana Andersona, u Narodnoj biblioteci Sanski Most danas će biti upriličen Dan otvorenih vrata, u sklopu kojeg će sva djeca uzrasta do 14 godina imati priliku da se besplatno učlane u biblioteku.

Kao i svake godine, Narodna biblioteka Sanski Most, prigodnim programom obilježiće ovaj za književnost i kulturu značajan datum. Tim povodom, u naredni ponedjeljak 7. aprila u Staroj gradskoj vijećnici s početkom u 10 sati održaće se promocija knjige „Veliki odmor“, koju potpisuje šest istaknutih bh. pisaca za djecu i to: Marija Fekete-Sullivan, Jagoda Iličić, Mirsad Bećirbašić, FuadKovač, Fahrudin Kučuk i Amir Talić.

Toga dana će se isti program održati i u Osnovnoj školi „Vrhpolje“. Kao muzički animator u programu će učestvovati Edin Kunić, dok je moderator programa Edina Travljanin. Međunarodni dan dječije knjige obilježava se svake godine kako bi se ukazalo na važnost dječije knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju, a kao datum obilježavanja izabran je rođendan danskog književnika Hansa Kristijana Andersona

KOMENTARI