instant fap

DANAS Velika potraga za nestalim

DANAS Velika potraga za nestalim

Obaještavamo mještane MZ Tomina da je danas Društveni dom Tomina ustupljen za Savez gorskih službi za spašavanje Bosne i Hercegovine za potrebe centra za koordinaciju svih timova koji će biti na terenu.

Okupljanje i polazak danas je najavljen za 8:00 h ispred Doma. Pozivamo sve Tominjane koji su slobodni i zdravi da se priključe u traženju i ako Bog da u pronalasku živog i zdravog Samira.

Ovdje prenosimo informaciju koju je dao i načelnik općine Sanski Most Faris HasnbegovićU potragu za nestalim Samirom Šarčevićem će se uključiti Savez gorskih službi za spašavanje Bosne i Hercegovine koji okuplja sve takve službe koje djeluju u našoj zemlji, a očekuje se da u potrazi sudjeluje veliki broj profesionalnih i obučenih spasilaca.

Ovu informaciju nam je potvrdio načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, koji je najavio kako će danas biti organizirana velika i široka akcija s velikim brojem sudionika.

Kako saznajemo, u tim aktivnostima učešće će uzeti članovi planinarskih te drugih društava iz Sanskog Mosta, lovci, ribolovci i ostali građani. Kako bi potraga bila efikasna, građani su zamoljeni da se ne kreću prostorom na desnoj obali Sane koji će biti obuhvaćen potragom u koju će biti uključeni i dronovi, te specijalni psi tragači

.„Dolaze nam profesionalni spasioci iz Sarajeva, Mostara, Banjaluke, Bihaća i drugih gradova i pokušaćemo učiniti sve što je u našoj moći da pronađemo našeg nestalog sugrađanina“, istakao je Hasanbegović.

Kako saznajemo, akcija će biti proširena i na druga područja, gdje se pretpostavlja da je mogao odlutati Šarčević.

Podsjećamo da je u proteklih sedam dana pretraženo više desetina kvadratnih kilometara prostora koji se prostire od sela Kijeva prema susjednim selima, obzirom da poslednje pouzdane informacije govore kako je nestali poslednji put upravo viđen na tom prostoru.

U ovome trenutku postoje pretpostavke kako je Šarčević mogao preći veliku razdaljinu, a možda se uputio i na teritoriju Republike Srpske.Obzirom da je do sada bilo dosta informacija koje bi upućivale na krivi trag, načinjen je foto robot nestalog u odjeći u kojoj je poslednji put viđen.

Iz tima koji vrši traganje zamolili su sve građane koji imaju bilo kakve informacije o nestalom Šarčeviću da to prijave.Potragu otežavaju teški vremenski uslovi i niske temperature.

Podsjećamo da se radi o osobi s poteškoćama u razvoju, a i ranije se znalo dešavati da odluta od kuće.

Posljednji put viđen je u protekli četvrtak u poslijepodnevnim satima na području sela Kijevo, od kada mu se gubi svaki trag.

KOMENTARI