instant fap

Danas žrijeb kvalifikacija za SP 2022, De Rossi i van der Vaart odlučuju o sudbini Zmajeva

Danas žrijeb kvalifikacija za SP 2022, De Rossi i van der Vaart odlučuju o sudbini Zmajeva

Žrijeb kvalifikacionih grupa za SP 2022 održat će se u ponedjeljak 7. decembra s početkom u 18,00 sati u Cirihu, a FIFA je objavila da će kuglice izvlačiti bivši Daniele De Rossi i Rafael van der Vaart.

De Rossi je nekadašnji talijanski reprezentativac i bivši saigrač našeg Edina Džeke iz Rome, dok je van der Vaart sa mnogo uspjeha nosio dres Nizozemske.

Što se tiče naše selekcije, uoči žrijeba nalazimo se u četvrtoj jakosnoj skupini zajedno sa Slovenijom, Crnom Gorom, Sj. Makedonijom, Albanijom, Bugarskom, Izraelom, Bjelorusijom, Gruzijom i Luksemburgom. Protiv tih reprezentacija se nećemo moći susresti u kvalifikacijama, kao ni protiv Kosova zbog posebne odluke FIFA-e.

Mundijal 2022. godine igrat će se u Kataru, a iz Europe direktan plasman će izboriti 10 pobjednika grupa, dok će pet reprezentacija izboriti nastup na SP kroz baraž.

Jakosna skupina 1: Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Njemačka i Nizozemska.

Jakosna skupina 2: Švicarska, Vels, Poljska, Švedska, Austrija, Ukrajina, Srbija, Turska, Slovačka i Rumunija.

Jakosna skupina 3: Rusija, Mađarska, R. Irska, Češka, Norveška, Sjeverna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska.

Jakosna skupina 5: Armenija, Kipar, Farska Ostrva, Azerbjedžan, Estonija, Kosovo, Kazastan, Litvanija, Latvija i Andora.

Jakosna skupina 6: Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino.

Svjetsko prvenstvo u Kataru igraće se 2022. godine u novembru i decembru. Kvalifikacije će početi u martu 2021. godine i trajati do marta naredne godine.

KOMENTARI