instant fap

„Dani poljoprivrede 2012“

Tradicionalna manifestacija „Dani poljoprivrede 2012“, koja ime veliki razvojno-promotivni značaj za poljoprivredu i poljoprivrednike općine Sanski Most, održaće se u periodu od 12. do 14. oktobra, odlučeno je na sastanku organizacionog odbora.

Osnovni sadržaji ovogodišnja manifestacije obuhvataju izložbeno-takmičarski i izložbeno-prodajni dio, proglašenje najvećih poljoprivrednih proizvođača, edukativna predavanja i brojne druge aktivnosti. Manifestacija bi započela u petak 12. oktobra u 9 sati dvodnevnom izložbom poljoprivrednih proizvoda u malom parku pod nazivom „Kupujmo domaće“, gdje će svoje proizvode izložiti najuspješniji sanski povrtlari, voćari i pčelari, dok će u 11 sati na istom prostoru biti upriličeno svečano otvaranje manifestacije. Istog dana u staroj Gradskoj vijećnici sa početkom u 12 sati održaće se edukativno predavanje na temu „Upravljanje poljoprivrednim gazdinstvima“.

Drugog dana manifestacije, u subotu 13. oktobra sa početkom u 11 sati na hipodromu Šejkovača održaće se izložba krupne stoke u više kategorija. Tom prilikom stručni žiri ocjenjivaće najbolja grla u kategorijama rasplodnih junica, ovaca, radnih konja i autohtone bosanske krave buše. Posljednjeg dana manifestacije u nedjelju 13. oktobra u Starom hotelu u 20 sati održaće se proglašenje najboljih poljoprivrednih proizvođača na području općine Sanski Most, kada će biti dodijeljena priznanja i nagrade za najuspješnije, a nakon toga predviđeno je i druženje svih učesnika uz kulturno-zabavni program. Općina Sanski Most zajedno sa Službom za razvoj, poduzetništvo i resurse je organizator i pokrovitelj sedme po redu manifestacije „Dani poljoprivrede“, koja se i ove godine održava u sklopu obilježavanja 10. oktobra, Dana općine Sanski Most.

KOMENTARI