instant fap

Dani poljoprivrede u Sanskom Mostu

Izložbom proizvoda poljoprivrednih proizvođača s područja općine Sanski Most, danas je započela tradicionalna, sedma po redu manifestacija „Dani poljoprivrede“, koja se održava u sklopu obilježavanja Dana općine Sanski Most.

Svoje proizvode u parku na Trgu oslobodilaca izložili su sanski povrtlari, voćari, pčelari i ostali poljoprivredni proizvođači. Ove godine ni loše vrijeme nije moglo pokvariti ovaj događaj koji je bio veoma dobro organiziran od strane općinske službe za razvoj, poduzetništvo i resurse. Izložba poljoprivrednih proizvoda bila je izložbeno prodajnog karaktera, a svoje proizvode izložilo je preko trideset poljoprivrednih proizvođača. Izložbeni prostor je obišao i načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić.

Cilj svega je promocija i afirmacija domaće poljoprivredne proizvodnje pod motom „Kupujmo domaće“. Tradicionalna manifestacija „Dani poljoprivrede 2012“, koja ime veliki razvojno-promotivni značaj za poljoprivredu i poljoprivrednike općine Sanski Most, održava se u periodu od 12. do 14. oktobra. Danas je u staroj gradskoj vijećnici održano i predavanje o upravljanju poljoprivrednim gazdinstvima.  Predavanje je održala profesorica Srednje poljoprivredne škole „Sanus futurum“, Dijana Talić. Sutra će na hipodromu Šejkovača u 11 sati biti organizirana izložba krupne stoke.

Stručni žiri izabrat će najbolja grla u kategorijama rasplodnih junica, ovaca, radnih konja i autohtone bosanske krave buše. U nedjelju u 20 sati, u prostoru Starog hotela biće proglašeni najbolji proizvođači na području općine, te dodijeljena priznanja i nagrade najuspješnijima. Općina Sanski Most sa Službom za razvoj, poduzetništvo i resurse organizator je i pokrovitelj sedme po redu manifestacije „Dani poljoprivrede“, koja se i ove godine održava u sklopu obilježavanja 10. oktobra, Dana općine

KOMENTARI