David Beckham se prisjetio kako ga je Ferguson natjerao da se ošiša u svlačionici

David Beckham se prisjetio kako ga je Ferguson natjerao da se ošiša u svlačionici

Legendarni engleski fudbaler David Beckham prisjetio se vremena kada je igrao za Manchester United, a trener mu bio Sir Alex Ferguson. 

Beckham je jedan od onih fudbalera koji su tokom karijere promijenili mnogo frizura, a najviše je to činio na samom početku karijere, baš kada je igrao za United.

Jednom je odlučio da napravi popularnu Mohawk frizuru, ali se bojao reakcije Fergusona kada ga vidi. Prisjeća se da je tih dana na sve načine pokušavao sakriti frizuru.

“Imao sam Mohawk frizuru i bojao sam se reakcije Fergusona. Hodao sam po svlačionici i on nije vidio. Bio sam previše uplašen da bih mu to pokazao”, kaže Becks pa dodaje:

“Prije toga sam išao na trening s kapom na glavi, trenirao s kapom na glavi, bio u hotelu i natrag isto s kapom na glavi. Takav sam večerao, išao na doručak i u autobus do stadiona”.

Ipak, došao je trenutak kada je morao skinuti kapu. Ferguson ga je tokom jedne utakmice na Wembleyju digao s klupe i tada su nastali problemi.

“Kada je vidio, rekao mi je da se idem ošišati. Počeo sam se smijati, a on je bio ozbiljan. Morao sam otići u svlačionicu i pronaći makaze kako bih ošišao sve. Usred utakmice na Wembleyju. Menadžer je uvijek glavni”, kaže Beckham.

Inače, na današnji dan se navršava tačno 20 godina otkad je Manchester United osvojio trostruku krunu, pa su britanskim medijima baš zbog toga danas još više zanimljive neke anegdote iz ere Fergusona.

KOMENTARI