instant fap

Davor Dragičević uzvikujući “pravda za Davida” sproveden u Tužilaštvo u Banjoj Luci

Davor Dragičević uzvikujući “pravda za Davida” sproveden u Tužilaštvo u Banjoj Luci

Davor Dragičević doveden je u srijedu oko osam sati u zgradu Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, a nakon što je u utorak priveden zbog, kako je naveo MUP RS, dokumentovanja krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti.Dragičevića se tereti za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti zbog navodnih prijetnji ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču 17. decembra ispred zgrade Vlade RS.

Dragičević je prilikom ulaska u zgradu Okružnog tužilaštva Banja Luka, gdje će biti procesuiran, uzvikivao “pravda za Davida”.

Ispred zgrade Dragičevića je ispratilo nekoliko osoba iz neformalne grupe građana “Pravda za Davida” koji su mu pružili podršku. Dragičević inače tvrdi da je vrh MUP-a RS umiješan u navodno ubistvo njegovog sina Davida.

Podsjećamo, njegovo jučerašnje hapšenje izazvalo je mirni protest na banjalučkom Trgu Krajine prilikom čega je uhapšeno više osoba, a među kojima su bili i istaknuti opozicionari u ovom bh. entitetu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je centar Banje Luke pod kontrolom držalo uz pomoć specijalnih jedinica za podršku, a vrhunac se desio prilikom uklanjanja Davidove pesnice, fotografije i svijeća s Trga Krajine, zajedno s Dragičevićevim automobilom.

Protesti zbog hapšenja Davora Dragičevića održani su i u Sarajevu ispred Zemaljskog muzeja BiH. Stotinjak građana je nakratko i blokiralo ulicu Zmaja od Bosne.

KOMENTARI