instant fap

De Bruyne otkrio kako ga je Mourinho otjerao iz Chelseaja: “Izvadio je papir i čitao mi statistike”

De Bruyne otkrio kako ga je Mourinho otjerao iz Chelseaja: “Izvadio je papir i čitao mi statistike”

Belgijski reprezentativac Kevin De Bruyne postao je jedan od najboljih veznjaka u Evropi nakon sjajnih igara u dresu Manchester Cityja.

De Bruyne je u City stigao na ljeto 2015. godine iz Wolfsburga za oko 45 miliona eura, a u njemačkom klubu odigrao je svega nešto više od godinu dana.

Belgijanac se pažnju na sebe skrenuo još igrama u Genku, a Chelsea ga je kupio na ljeto 2012. godine za devet miliona eura. Međutim, u londonskom klubu nije dobio pravu šansu zbog čega je Jose Mourinho odlučio da ga proda dvije godine kasnije.

Međutim, portugalski stručnjak je napravio veliku grešku prodajom De Bruynea koji je samo godinu dana kasnije pokazao koliko vrijedi. Belgijanac se prisjetio odlaska iz londonskog kluba koji nije bio nimalo lijep.

“Sježam se tog dana kada me Mourinho pozvao u svoj ured. Samo mi je izvadio papir na stol i počeo pokazivati i govoriti da imam jednu asistenciju, nula golova i deset osvojenih lopti”, počeo je De Bruyne, pa nastavio.

“To je bio trenutak koji je prelomio moju karijeru. Počeo je onda da mi čita statističke podatke ostalih veznig igrača i ušutio. Čekao je mene da nešto kažem što sam i uradio. Rekao sam mu da sam ja odigrao samo tri utakmice, a ostali veznjaci po 15-20 utakmica i da te brojke nisu iznenađenje”.

“U tom trenutku nisam bio jedini u nemilosti Mourinha jer je tu bio i Mata. Rekao mi je da ću biti peti izbor umjesto šesti ako Mata ode iz kluba. Odgovorio sam mu da je bolje da me prodaju jer želim da igram fudbal, a ne da sjedim na klupi”.

Za De Bruynea to nije bio najteži trenutak u životu jer je pravu dramu proživljavao dok je još bio omladinac u Genku.

“Otišao sam u akademiju Genka koji je na drugom kraju države. Ismijavali su me zbog dijalekta. Imao sam udomiteljsku porodicu gdje sam živio, a onda mi je majka rekla kada sam bio kući za praznike da me ti udomitelji više ne žele. Rekli su da sam previše tih i da ne mogu pričati sa mnom. To me motivisalo da ostvarim sve što sam ostvario danas”, dodao je igrač Manchester Cityja.


KOMENTARI