instant fap
NaslovnicaSport

Đedović u subotu na probi u New Orleansu

Đedović u subotu na probi u New Orleansu

Bh. košarkaški reprezentativac u subotu e odraditi probu u New Orleand Hornetsima, koji b mogli biti novi klub naše asa. To je američkim medijima potvrdio generalni menadžer Hornetsa.

“New Orleans Hornetsi će u subotu u Alario Centru isprobati playmakera North Caroline Kendalla Marshalla, te dvojicu igrača iz Evrope, Nihada Đedovića i Evana Fourniera”, rekao je Dell Demps američkim medijima.

Kendall Marshall je igrač univerziteta North Carolina i očekuje se da će ga Hornetsi izabrati kao deseti pick na draftu 28. juna, ukoliko ga prje njih ne uzme neko drugi, naravno.

Uz Marshalla Hornetsi se nadaju da će uzeti još Fourniera iz Francuske i našeg Đedovića. Fournier bi trebao biti izabran sredinom prve runde, a Đedović na samom početku druge.

Dell Demps je prošle sedmice boravi u Italiji gdje je gledao Fourniera i Đedoviaća u pred draftnom kampu. Iz Italije se vrato zadovoljan onim što je vidio kod dvojice potencijalnih igrača kluba iz Louisiane.

“Imao sam priliku vidjeti ih kako igraju protiv Evropljana, a sada će stić ovdje da ih vidimo kako igraju protiv Amerikanaca”, rekao je Dell Demps.