Defile ulicama Sarajeva: Mladi ponijeli 78 ljiljana u znak sjećanja na rahmetli Aliju Izetbegovića

HomeVijestiBiH

Defile ulicama Sarajeva: Mladi ponijeli 78 ljiljana u znak sjećanja na rahmetli Aliju Izetbegovića

U belgijskom Antwerpenu svečana akademija povodom 12. godišnjice smrti Alije Izetbegovića

Članovi Asocijacije mladih SDA u defileu gradskim ulicama simbolično su ponijeli 78 ljiljana, u znak sjećanja na Aliju Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, koji je umro u 78. godini.

Nekoliko stotina mladih krenulo je od sjedišta SDA, u ulici Mehmeda Spahe, prema mezarju Kovači, gdje će položiti cvijeće na mezar Alije Izetbegovića. Cvijeće na Kovačima, gdje će biti obilježeno 92 godine od rođenja Alije Izetbegovića, položit će i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, delegacija SDA te brojne druge delegacije,

– Mislim da mlade generacije, nažalost, ne znaju dovoljno o životu i djelu rahmetli predsjednika Izetbegovića i da bi se njegov lik i djelo trebali mnogo više izučavati. Ono najvažnije što nam je predsjednik ostavio su skromnost, državnička mudrost i moralnost. Taj put trebamo svi slijediti, a mi mladi posebno biti svjesni da se za bolju BiH možemo izboriti isključivo vlastitim radom, zalaganjem i znanjem – rekao je Salko Zildžić, predsjednik Asocijacije mladih SDA.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: