instant fap
NaslovnicaUncategorized

Del Bosque: Želim osvojiti Euro, ali kako kada mi je pola reprezentacije van forme ili ozlijeđeno?!

Del Bosque: Želim osvojiti Euro, ali kako kada mi je pola reprezentacije van forme ili ozlijeđeno?!

10. jula Španjolska će otvoriti Euro u Ukrajini i Poljskoj utakmicom protiv Italije. Uz Hrvatsku i Irsku u skupini španjolskog izbornika Vincentea Del Bosquea očekuje težak posao.

Španjolska od prije četiri godine uvjerljivo bi promarširala skupinom, ali Španjolska pred Euro 2012. izgleda poput ranjenog lava. Javnost zahtjeva od Del Bosquea da ponovno pokori Europu kao što je to učinio njegov prethodnik Luis Aragonés, što i sam priželjkuje, ali situacija trenutno u taboru europskih i svjetskih prvaka nije bajna.

“Volio bih 2012. godine napraviti bolji posao nego što sam to napravio 2008. Mislim da sam dosta toga naučio u protekle četiri godine”, rekao je španjolski izbornik AP-u, a zatim se osvrnuo na goruće probleme koji ga muče: “Imamo veliki broj igrača koji su se ozlijedili i neće nastupiti na Euru. Također, veliki broj igrača još nije spremno, a da ne govorim o onima koji su propustili veliki dio sezone zbog ozljede”.

Pedro gotovo pa sigurno propušta Euro

Jedan od igrača koji sigurno neće vidjeti Ukrajinu i Poljsku je Carles Puyol, a na tom popisu mogao bi se naći i Barcin napadački dvojac, David Villa i Pedro Rodrigez.

“Sve ovisi o liječnicima i igračima. Ako Villa neće odigrati niti jednu utakmicu do početka Eura, onda ga nema smisla zvati jer se neće uklopiti u momčad. Nažalost, budući da oporavak traje predugo situacija je takva da je on sada bliži otpisu nego pozivu. Nama se pola reprezentacije ozlijedilo, ali to nam ne smije biti opravdanje. Što se tiče Pedra, on je dao sve od sebe ali pokazalo se kako nije u formi. Mi imamo limit od 23 igrača koje možemo povesti”, rekao je Del Bosque dajući na znanje kako Pedro sigurno neće prijetiti Buffonu, Pletikosi i Givenu.

Del Bosque: Llorente je trenutno najbliži prvoj postavi

David Villa i Fernando Torres tresli su mreže na Euru 2008. u Austriji i Švicarskoj. Villa je bio najbolji strijelac, dok je pogodak Torresa u finalu protiv Njemačke osigurao “furiji” slavlje. Bez Ville i s Torresom vrlo upitne forme postavlja se pitanje na koga se Del Bosque može osloniti. Ostali kandidati su napadač Atletic Bilbaa Fernando Llorente, Roberto Soldado iz Valencije, te Sevillin Alvaro Negredo. Od svih navedenih jedino je Fernando Llorente u pravoj formi.
“Svi oni će se uzeti u obzir, ali trenutno najbliži prvoj postavi je Llorente. On će se bez problema uklopiti u naš sustav igre”, poručio je Del Bosque, koji se zatim osvrnuo na grupu C:

“Naša grupa nije nimalo laka. Svaka momčad ima nekoliko igrača koji su inteligentni i opasni. Mi znamo da bez želje i motivacije ne možemo napredovati, i važno je da to moji igrači znaju. Bez motivacije nema napretka”, zaključio je Del Bosque.

KOMENTARI