instant fap

Delalić nosio zastavu BiH (video)

Delalić nosio zastavu BiH (video)

Britanska kraljica Elizabetha II proglasila otvorenim Igre u engleskoj metropoli • Najmasovniji skup paraolimpijaca • Zlatni odbojkaši i Sanela Redžić kreću po medalje

Paraolimpijske igre, 14. po redu, otvorene su preksinoć u Londonu. Na ovogodišnjoj Paraolimpijadi, koja će biti održana od 29. avgusta do 9. septembra, očekuje se učešće više od 4.000 sportista i sportistkinja, koji su u englesku metropolu stigli iz 165 država.

Oni će nastupiti u 20 disciplina. Britanska kraljica Elizabetha II proglasila je otvorenim Igre.

Na ceremoniji svečanog otvaranja, zastavu BiH nosio je kapiten reprezentacije u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić. Na londonskoj Paraolimpijadi, boje Bosne i Hercegovine braniće reprezentacija u sjedećoj odbojci i bacačica kugle Sanela Redžić iz Zenice. Od njih se očekuje da će pokušati ostvariti svoje snove i popeti se na pobjednički tron, što je po njihovim  dosadašnjim rezultatima vrlo moguća opcija.

Naša najtrofejnija selekcija, reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, pokušaće i ovaj put obradovati navijače i sportsku javnost BiH ostvarenjem najvećih dometa na najjačoj paraolimpijskoj smotri.

Izabranici selektora BiH Mirze Hrustemovića do sada su zadivili sve fanove u našoj zemlji osvajanjem zlatnih medalja na najznačajnijim međunarodnim takmičenjima. Bili su pobjednici Paraolimpijskog turnira 2004. godine u Atini, a dva puta su se okitili i srebrom na Igrama 2000. u Sydneyu i 2008. u Pekingu. Ne treba se ispustiti iz vida i činjenica da su čak sedam puta postajali vlasnici titula evropskih prvaka, kao i da su svoju bogatu riznicu trofeja dopunili dvostrukim naslovom svjetskog šampiona i pobjednikom Kontinentalnog kupa.

Bh. sjedeći odbojkaši odigraće danas meč prvog kola grupe B, u kojem će jurišati na pobjedu protiv Kine u 17 sati. U grupi sa našim zlatnim odbojkašima su još ekipe Irana, Brazila  i Ruande, a u grupi A su Velika Britanija, Egipat, Rusija, Njemačka i Maroko.