instant fap

DEMANT POVODOM OBJAVE ČLANKA „SBB se opasno približava SDA Da li je na pomolu nova koalicija u OV Sanski Most?

DEMANT  POVODOM OBJAVE ČLANKA „SBB se opasno približava SDA Da li je na pomolu nova koalicija u OV Sanski Most?

Želim da  izrazim svoje  negodovanje činjenicom da ste juče  21.10.2014 godine u 14h na vašem portalu- In medija objavili članak “ SBB se opasno približava SDA .Da li je na pomolu nova koalicija u OV Sanski Most?“,a da niste poštovali osnovne novinarske postulate (Kodeks za štampu član.2 i član 5.) prema kojem svaku informaciju treba napisati istinito i provjeriti iz najmanje dva izvora.
Spominjanje mene u ovom članku a da me niste kontaktirali je zaista neprofesionalno a cilj vašeg pisanja je bio da pokušate narušiti moj ugled i omalovažiti moj trud i rad u Općinskom vijeću.
Naime kada je u pitanju glasanje za presjedavajućeg općinskog vijeća klub SBB-a je bio stava da glasa za vijećnicu Čavlović Ivanu iz SDP-a a ne za drugog predloženog Rajka Mrđu iz SSND-a. Ja sam glasao za gospođicu Ivanu Čavlović samo zbog toga što je dosad u dva mandata bio presjedavajući iz reda srpskog naroda i što je SDA zajedno sa njegovim glasom uništila svaki pojam demokratije ,donosila pogubno- štetne odluke po građane Sanskog Mosta .
Postoji i razlog više jer Općina je dužna po presudi isplatiti dug u iznosu nekih 3 stotine hiljada km  Rajku Mrđi ,gdje uopće ne vjerujem u logiku zdrvog razuma prilikom odlučivanja i glasanja već u logiku ličnih interesa.Prema Zakonu o javnom informisanju novinar i odgovorni urednik javnog glasila dužni su prije objavljivanja informacija o nekom događaju ili ličnosti da  s pažnjom provjere porjeklo informacija i istinitost.Nepoštivanje ovih načela povlači za sobom zakonsku odgovornost.
Nadam se da ćete postupiti po pravilima Kodeksa za štampu Bosne i Hercegovine i objaviti ovaj odgovor na vaš neargumentovan tekst.
Nihad Ključanin

KOMENTARI