Depresija mu je uništila karijeru, Atalanta se emotivno oprostila od njega

HomeSport

Depresija mu je uništila karijeru, Atalanta se emotivno oprostila od njega

Iličić opet ima psihičke probleme i pati od depresije: Postoje sitaucije koje su iznad nogometa

JOSIP ILIČIĆ i Atalanta potpisali su sporazumni raskid ugovora kojim je Slovenac postao slobodan igrač. Sjajan nogometaš kojem je depresija uništila karijeru i zbog koje je, u kombinaciji s ozljedama, propustio velik dio prošle sezone nije objavio prestaje li igrati s 34 godina ili će nastaviti u nekom drugom klubu. Spominjala se Verona.

“Očarao je Bergamo svojim igrama i klasom. Svojom magijom nas je natjerao da sanjamo na terenu i dirnuo nas svojom osjećajnošću i ljudskošću. Četiri pogotka koja je postigao u Valenciji zauvijek će ostati portret prvaka Iličića, a plemenita gesta darivanja lopte te čarobne večeri bolnici Papa Giovanni XXIII u Bergamu portret čovjeka Josipa”, poručili su iz kluba uz dodatak:

“Bilo bi tu za brojiti njegovih golova i asistencija, ali ovih zajedničkih pet godina znači puno više od brojki. Sada se razilazimo, ali sjećanja i osjećaji ostaju zauvijek. Sretno, profesore i hvala na svemu!”

Psihički problemi

Iličić je imao golemih psihičkih problema nakon što je preminuo njegov nekadašnji suigrač Davide Astori, a potom i nakon što je izbila pandemija koronavirusa koja je posebno tragične posljedice imala upravo u i oko Bergama. Slovenac nije podnosio golemi broj mrtvih i slike kako lijesovi prolaze gradskim ulicama. Mjesecima se s tim borio u glavi, a onda se slomio i tražio od kluba slobodno vrijeme.

Trener Gian Piero Gasperini i svi suigrači pokušali su mu pomoći. Bili su uz njega, željeli su ga podići, ali Iličić uopće nije reagirao. Bio je potpuno povučen u sebe, sve se više zatvarao do te mjere da je morao otići iz momčadi kako bi pokušao doći k sebi. Onda je i sam dobio koronu i to dosta neugodan oblik, što ga je psihički dotuklo.

Atalanta uopće nije razmišljala i poručila mu je da uzme vremena koliko god mu treba pa se Iličić vratio u Sloveniju obitelji. To mu je jako dobro došlo te se tri mjeseca kasnije vratio u momčad i počeo ponovo dobro igrati. Pomogli su mu i navijači kluba koji su oblijepili grad njegovim plakatima i porukama da je Bergamo njegov dom, a oni uz njega.

Novi val pandemije ponovo se počeo širiti Italijom, počeli su problemi s izolacijom i karantenama i Iličiću su se navodno počele vraćati strašne slike s kraja 2019. kad je u Bergamu umrlo više od 4500 ljudi. To ga je opet strašno pogodilo.

Ugovor mu je istekao na kraju prošle sezone. U 173 utakmice za Atalantu Iličić je zabio 60 i namjestio 44 gola.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0