instant fap

Deset terenskih vozila za policiju USK

Deset terenskih vozila za policiju USK

Ministarstvo unutrašnjih poslova USK provodi zakonske procedure za nabavku i kupovinu deset terenskih motornih vozila koja će do sredine decembra biti stavljena na raspolaganje pripadnicima policijskih snaga u Unsko sanskom kantonu, potvrdio je za Radio „Sanu“ ministar unutrašnjih poslova USK, Senad Kljajić

. On je istakao kako je cilj da se u narednom periodu podigne opremljenost policije u cilju efikasnije zaštite i obezbjeđenja sigurnosti u društvenoj zajednici. „Ono što treba istaći je da smo sredstva za nabavku pomenutih vozila osigurali zahvaljujući vlastitim uštedama unutar budžeta i domaćinskim poslovanjem u proteklom periodu.“, istakao je ministar Kljajić.

Prema njegovim riječima, u svakodnevni rad policije vraćeni su i radio uređaji koji su uobičajeni kada je riječ o komunikaciji policijskih službenika svuda u okruženju. „Istovremeno, radimo na projektu digitalizacije veza u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK i to će biti jedan od naših prioriteta u narednom periodu.

Zahvaljujući ovim projektima, ostvarićemo znatno bolju komunikaciju policijskih službenika i stvoriti preduslove za još efikasniji rad.“, naglasio je ministar Kljajić. Prema njegovim riječima, uporedo s ovim aktivnostima vrši se i kadrovsko restruktuiranje i popunjavanje policijskih službi mladim i obrazovanim kadrovima.

KOMENTARI