instant fap

Detalji nesreće koja je potresla BiH: Poginule dvije sestre

Detalji nesreće koja je potresla BiH: Poginule dvije sestre

nesreći koja se jučer desila u naselju Šije nadomak Tešnja poginule su A. N. (2001), dok se na mjestu suvozača nalazilo 10-godišnje dijete koje je također smrtno stradalo. Kako se saznaje, u pitanju su sestre.

Kako je portalu Radiosarajevo.ba kazala Aldina Alićglasnogovornica MUP-a ZDK, automobil marke Passat sletio je s lokalne ceste.

“U naselju Šije na mjestu nesreće obavili su i uviđaj istražitelji Policijske stanice Tešanj i to pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona“, kazala je Alić za Radiosarajevo.ba.

S obzirom na to da smo u proteklom periodu svjedočili relativno čestim nesrećama iz ovog dijela BiH, Aldina Alić je kazala kako nesreća svugdje ima i da statistike MUP-a ne pokazuju povećanje.

“Naša statistika ne pokazuje neko alarmantno povećanje. U proteklom periodu smo čak bilježili i smanjenje. Na magistralnim putevima su pojačane i patrole, čisto da djeluju preventivno. Također, pojačane su akcije i kontrolesankcionisali smo one koji su vozili prekomjernom brzinom i pod dejstvom alkohola“, otkrila je Alić.

Ona je istakla i to da su u zadnjem periodu sve češće nesreće na lokalnim putevima, na kojima se čak i ne mogu razviti velike brzine.

KOMENTARI