instant fap

Diplome za maturante Mješovite srednje škole

Učenicima završnih razreda Mješovite srednje škole u Sanskom Mostu danas su svečano uručene diplome. U ovoj obrazovnoj ustanovi okončan je nastavni proces koji se odvijao u nekoliko stručnih i tehničkih zanimanja koja postoje u ovoj školi. 

U dva odjeljenja tehničkih četvorogodišnjih škola: ekonomski tehničar i tehničar drumskog saobraćaja, te u sedam odjeljenja trogodišnjih zanimanja: automehaničar-bravar, vozač motornih vozila, elektro instalater, kuhar i konobar, stolar, frizer i prodavač, školovanje su završila 134 učenika.

Današnja dodjela diploma bila je prilika da se učenici oproste od svojih školskih kolega i profesora.

Adnan Redžić je također okončao školovanje u razredu ekonomskih tehničara. Ističe kako svi učenici nose pozitivna iskustva kada je riječ o proteklom boravku u ovoj školskoj ustanovi.

Generacija učenika koja je okončala školovanje u Mješovitoj srednjoj školi, prema riječima njihovih profesora, jedna je od talentovanijih u proteklih nekoliko godina. Učenici su pokazali zavidno znanje u nastavnom procesu i vannastavnim aktivnostima.  Prolaznost četverogodišnjih razreda je 66, 12 posto sa srednjom ocjenom 3,06, dok je prolaznost trogodišnjih razreda čak 82 posto sa prolaznom ocjenom 3,21.

Mješovita srednja škola ostvarila je dobar rezultat na 4. festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH u Doboju. Na ovom takmičenja sanski srednjoškolci su osvojili dva prva i jedno drugo mjesto.

Svim maturantima želimo puno sreće u nastavku njihovog obrazovanja i života.