instant fap

Dirhem donirao 20 paketa za Istočnu Bosnu

Dirhem donirao 20 paketa za Istočnu Bosnu

Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ iz S. Mosta je u saradnji sa Udruženjem Prosvjetitelj-muallim iz Srebrenice realizirala akciju pružanja pomoći potrebnim porodicama u Tuzlanskom kantonu i Istočnoj Bosni, u nekoliko općina. 

Ovom prilikom podijeljeni su prehrambeni paketi sa osnovnim životnim potrebštinama za 21 porodicu u općinama Tuzla, Živinice, Zvornik i Srebrenica, a najveći broj peketa uručen je na području Srebrenice i Zvornika.

Aktivisti udruženja Prosvjetitelj-muallim posjetili su i uručili prehrambene pakete i za porodice koje su nam se ranije obraćale za pomoć, ali zbog fizičke udaljenosti bili smo spriječeni odazvati se njihovom pozivu. 

Izuzetno nam je drago da je pomoć stigna do porodica u stanju socijalne potrebe, naročito što se radi o porodicama povratnika u Podrinje, ali i drugih porodica demobilsanih boraca AR BiH, nezaposlnih, starih osoba koje su potrebne tuđe njege. 
 
Kako nam prenose aktivisti sa terena porodice su bile pozitivno iznenađene da je pomoć stigla i sa drugog kraja Bosne, iz S. Mosta, te su nam poslali srdačne selame i najtoplije riječi zahvalnosti na ovom humanom gestu. 

U ovoj akciji podijeljene su prehrambene namirnice u vrijednosti 1300 KM, a značajno učešće u ovoj akciji je uzeo i Hadžijski fond “Zusammen” iz Austrije sa donacijom od 400 KM. Iskreno je zahvaljujemo našim plemenitim donatorima, kao i vrijednim aktivistima udruženja Prosvjetitelj-muallim koji su nesebično pomogli u realizaciji akcije.

KOMENTARI