Dirhem donirao 4.300 KM za 43 porodice u BiH

HomeLokalne temeSanski Most

Dirhem donirao 4.300 KM za 43 porodice u BiH

‘Olakšajte sebi, pomozite drugima – KURBANI 2016’

Predbajramski i bajramski dani su već tradicionalno postali dani kada Humanitarna organizacija “Dirhem” poveća obim svog djelovanja.

Želja nam je da tih dana, kada se muslimani raduju i vesele, i oni najugroženiji među nama dobiju povod za to. Podjelom prehrambenih paketa, kurbanskog mesa i drugih vidova pomoći to pokušavamo ostvariti.

Ovog Kurbn-bajrama, tačnije dan prije Kurban-bajama, smo također realizirali takvu jednu aktivnosti.

Naši aktivisti i volonteri su tokom tog dana obišli 43 porodice u BiH (Prijedor, S. Most, Travnik, Zenica, Busovača…), a svakoj od njih je uručena novčana pomoć, bajramski poklon, u iznosu od 100 KM.

I ovog puta smo se potrudili da dođemo do najugroženijih među nama; siročadi, starih i bolesnih, višečlanih porodica bez stalnih primanja, samohranih majki…

Ovu plemenitu ativnost omogućio je donator iz Švedske koji želi ostati anoniman, a koji je donirao 4.300 KM za ovu svrhu. Želja mu je bila da se ta aktivnost realizuje dan prije Kurban-bajrama, odnosno na Dan Arefata, koji u islamskom kalendaru zauzima posebno mjesto i u kojem se dobročinstvo, kako se navodi u hadisima Muhammeda, a.s., posebno nagrađuje.

Mi upućujemo dovu Uzvišenom Allahu da ovog plemenitog donatora nagradi iz Svoje riznice i da mu podari bereket u njegovom imetku, jer je Muhammed, a.s., rekao da “sadaka ne umanjuje imetak”. Zaista nam on svima može biti primjer dobročinstva!

Također, Allahu, dž.š., upućujemo dovu za naše aktiviste i volontere koji su uvijek spremni da odvoje vrijeme i trud kako bi drugima učinili dobro. I oni nam trebaju biti primjer dobročinstva.

(Dirhem.org)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0