instant fap

Dirhem donirao frižider majci jetima Benjamina Džananović

Dirhem donirao frižider majci jetima Benjamina Džananović

U okviru programa za pomoć jetimima, djeci bez jednog ili oba roditelja, Dirhem je u mjestu Tomina kod Sanskog Mosta posjetio samohranu majku sa jetimom Džananović  Zarku. Tom prilikom uručen im je novi firižider, jer je stari već odavno bio van funkcije.

U nekoj od ranijih posjeta Zarka nam se požalila na nemogućnost držanja hrane, jer nema frižider, tako da smo nastojeći odgovoriti na one najnužnije potrebe odlučili se kupiti Zarki i njenom malom sinu Benjaminu firižider kako bi mogli držati hranu.

Ova samohrana majka nam se najiskrenije zahvalila za ovu gestu i dobročinstvo, a zahvalnost dugujemo i svima onima koji proz program pomoći jetima daju svoj doprinos kako ova djeca ne bi patila u samoći i tišini svojih domova.

Posebno se zahvaljujemo Hadžijskom fondu ZUSAMMEN iz Austrije koji je sa donacijom od 160 KM značajno učestvovao u kupovini frižidera.

Svjesni smo da su potrebe siromašnih sugrađana naročito ranjivih kategorija kao što su siročadi daleko već nego što su naše mogućnosti.

Zato mi nastojimo raditi više, te upućujemo poziv plemenitim dobročiniteljima, onima koji neoskudjevaju u osnovnim životnim potrebema, da nam se priključe i daju svoj doprinos za sretnije djetinjstvo i školovanje djece siročadi u BiH.

KOMENTARI