instant fap

Dirhem podijelio više od 1000 kg kurbanskog mesa

Dirhem podijelio više od 1000 kg kurbanskog mesa

Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je i ove godine organizirala prikupljanje i podjelu kurbanskog mesa za siromašne i osobe u stanju potrebe. Ovom prilikom za najugroženije porodice, kao i za ustanove koje zbrinjavaju siromašne i socijalno ugrožene osobe podijeljeno je više od 1000 kg kurbanskog mesa.

Uručenim kurbanskim mesom obradovali smo samohrane majke sa djecom, starije osobe, višečlane porodice bez primanja i zaposlenja, invalide i druge potrebne građane, a od njih smo zauzvrat dobili riječi iskrene zahvalnosti.

Najsrdačnije se zahvaljujemo svima koji su svoj kurban realizirali putem naše organizacije i time meso kurbana donirali za ugrožene i siromašne. Neka Uzvišeni Allah ukabuli njihovu žrtvu i primi dobročinstva koja čine u ovim mubarek danima Kurban-bajrama.

Zahvalnost dugujemo i našim aktivistima i volonterima koji su uložili dodatan trud kako bi prezentirali ovaj projekat i uspješno ga priveli kraju, te putem njega osigurali značajne količine mesa ugroženim kategorijama u našem gradu u šire.

Na kraju, želimo se zahvaliti i aktivistima udruženja “Akos-Most”, OKC-a “Atis” i Multimedijalnog servisa Exit-media koji su, također, svojim angažmanom značajno doprinjeli  u uspješnoj realizaciji ovog projekta.

KOMENTARI