instant fap

Dirhem uručio kravu sedmočlanoj porodici Šabić

Dirhem uručio kravu sedmočlanoj porodici Šabić

Volonteri Humanitarne organizacije „Dirhem“ posjetili su jučer, 28.10.2013. god., porodicu Šabić Zahida u Fajtovcima kod Sanskog Mosta i tom prilikom joj uručili donaciju u vidu krave.

Iako smo se ovoj porodici prethodno najavili i saopštili da donosimo određenu pomoć, ipak smo prešutjeli informaciju o tome kakva je pomoć u pitanju.  Upravo je taj faktor iznenađenja izazvao ogroman izliv emocija kada su ugledali kravu, što ćete moći vidjeti i na snimku uz izvještaj.

Donator steone krave, koja je koštala 2200 KM, je jedan Bošnjak iz Švedske koji želi ostati anoniman, a koji je već pripremio i novac za drugu kravu koja će narednih dana, ako Bog da, biti uručena.

Porodica Šabić nije slučajno izabrana kao primaoc ove donacije. Naime, naši volonteri su u prethodnom vremenu posjećevila mnoge socijalno ugrožene porodice prilikom kojih su se detaljno raspitivali o ekonomskom stanju tih porodica, o mogućnostima držanja stoke koja bi eventualno bila donirana i o drugim važnim pitanjima za kvalitetan humanitarni rad.

Nakon evaluacije prikupljenih podataka, odlučili smo se da ova sedmočlana porodica nezaposlenog demobilisanog borca  bude prva koja će na području S. Mosta od nas primiti ovu vrstu donacije.

Mi se nadamo i vjerujemo da će Zahidu i njegovoj supruzi, koji vrijednim radom nastoje odškolovati svojih petero maloljetne djece, ova krava to uveliko olakšati.

Na kraju, želimo se zahvaliti donatoru na ovoj donaciji, moleći Uzvišenog Allaha da ga obilato nagradi za to i da se drugi humani ljudi ugledaju na njega u ovom dobročinstvu.

KOMENTARI