instant fap

Diskriminacija pripadnika Armije BiH

Diskriminacija pripadnika Armije BiH

Udruženje boraca u Bosanskom Petrovcu “UDBOR92-95”, na konferenciji za novinare je upozorilo na kriminal i nepotizam koji se dešava u Unsko-sanskim šumama.

Kao jedina i krovna boračka organizacija koja egzistira u Bosanskom Petrovcu, javno su iskazali svoje ogorčenje načinom na koji se diskriminiraju časni borci Armije Republike Bosne i Hercegovine i članovi njihovih porodica.

U prvom redu su istaknuli slučaj Šundrić Šefika, koji nije primljen u radni odnos prilikom provođenja nedavne konkursne procedure u ŠPD „Unsko-sanske šume“ doo Bosanska Krupa, a prioritet je dat izvjesnom Ivančić Mati. Prema saznanjima koje imaju članovi ovog udruženja, Ivančić Mato ne samo da nije bio borac Armije BiH već je bio jedan od onih koji je radio na urušavanju jedine nam države Bosne i Hercegovine i direktno se borio protiv nje.

Ista je situacija i sa Mešić Satkom, gdje su članovi komisije za provođenje konkursne procedure i organi ŠPD-a prioritet dali nekom ko ne pripada ovoj skupini ljudi. Uz dužno poštovanje prema prvorangiranoj osobi, čiji muž niti je bio borac a niti je u teškom stanju socijalne potrebe kao Mešić Satka.

Napominjemo da je Šundrić Šefik cijeli rat bio u Armiji Republike Bosne i Hercegovine, tačnije u Trećem Korpusu. Nepravedno je još prije 17 godina ostao bez posla u Općinskom organu uprave kada je napravljena reoragnizacija uprave pod izgovorom reformi a suštinski razlozi su bili otpuštanje 22 zaposlenika Bosnjačke nacionalnosti. Ne treba ni govoriti da je tada načelnik Općine bio Srbin. Od tada pa do danas on je bez stalnog posla i egzistencije, radio je povremeno kao sezonski radnik u šumama. Nema riješeno niti stambeno pitanje, i socijalni je slučaj. Isti slučaj je i sa suprugom rahmetli borca Kasima Mešića, Satkom Mešić dok je Ivančić Mato izuzetno situirana osoba.

Posebno je borce B. Petrovca povrijedila činjenica da je poslanik iz Petrovca Zlatko Hujić svojim političkim uticajem “isposlovao” zapošljavanje Mate Ivančića na štetu borca Armije Republike BiH Šefika Šundrića, što je javno i priznao na posljednoj sjednici skupštine.

Borci Petrovca upozoravaju da je Zlatko Hujić cijeli rat proveo van Bosne i Hercegovine a Mato Ivančić radio protiv jedine nam države u to vrijeme kao i danas. Ako se uzmu u obzir ranije izjave Zlatka Hujića, da je Peti korpus popalio sve kuće po Bosanskom Petrovcu onda ta bol još jača. Međutim, to nam ne daje zapravo da pokleknemo i da ne nastavimo sa borbom s ciljem stvaranja boljeg životnog ambijenta za sve a posebno najčasnije sinove ove države, borce Armije BiH. Poručili su borci Bosanskog Petrovca sa ove konferencije.

KOMENTARI