“Divanhana” je nešto najvrijednije što nam se u muzici dogodilo!

Homeinmedia danas

“Divanhana” je nešto najvrijednije što nam se u muzici dogodilo!

Još jedna sevdalinka u karantinu

Nakon svega par sati sna i jurenja novih letova po kišnom svitanju, napustismo Francusku i uputismo se za Brisel. Punog srca, sretni i ispunjeni najdivnijim utiscima koje ponesimo sa festivala Welcome in Tziganie u Seissanu. 

Imali smo zadovoljstvo otvoriti 12. izdanje ovog sjajnog festivala na jugu Francuske, zajedno uz već eminentne izvođače world music scene La Caravane Passe i Amsterdam Klezmer Band. 

Sevdah je sasvim sigurno već ozbiljan muzički žanr koji je na evropskoj i svjetskoj sceni počeo da privlači kao magnet ljude različitih muzičkih ukusa, nacija, religija, boja kože.

Sretni smo i ponosni na naš dugogodišnji rad i trud, cijeli naš tim koji je iza scene kotač našeg malog sevdah karavana. Sretni smo jer imamo našu publiku, našu raju širom planete, jer muzika spaja i briše sve granice, sve različitosti. Sevdah nas je tome naučio, nas i našu raju; sinoć u Seissanu, prije par dana u Ljubljani, a sasvim sigurno će već večeras u Briselu, ili u Roterdamu. 

Volite se draga raja, i budite voljeni. Vjerujte u ono što vam srce kaže i budite uporni. Uvijek i bez obzira na sve okolnosti. Bez obzira bili iz jedne male zemlje kao što je naša draga Bosna i Hercegovina, niko vas neće sa nerazumjevanjem slušati, bez interesa gledati ili okrenuti glavu od vas ako pričate univerzalni jezik Ljubavi. I ljudskosti. 

Mir i Ljubav sa vama.

Divanhana

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0