instant fap

Divanhana u aprilu otvara novu koncertnu turneju

Divanhana u aprilu otvara novu koncertnu turneju

Bosanskohercegovački sevdah bend Divanhana ovog mjeseca započinje koncertnu turneju koja će obuhvatiti gostovanja ovog popularnog sastava u Kanadi, Francuskoj, Holandiji, Belgiji i Sloveniji.Novu koncertnu sezonu otvorit će serijom koncerata u Kanadi i to 5. aprila u Ottawi, dan kasnije u Torontu, te 13. aprila u Vancouveru u magičnom izadnju Christ Church katedrale.

“Nakon objavljivanja našeg posljednjeg studijskog albuma od strane britanskog ARC musica, dobili smo po prvi put priliku da naša muzika putuje širom planete i biva dijelom televizijskog i radijskog etera globalnih medijskih mreža. Sjećam se da smo bili oduševljeni činjenicom da su se mnoge sevdalinke sa našeg izdanja redovno emitovale u medijima širom Kanade, te više sedmica bivale na vrhu world music lista u ovoj, za nas jako dalekoj zemlji”, izjavio je za naš portal pijanista benda Neven Tunjić.

On je istakao da su par godina kasnije dobili priliku da njihovu muziku koncertno prezentiraju u fantastičnim dvoranama u Otavi, Torontu i Vankuveru.

“Dolazimo u ovu divnu zemlju sa novim repertoarom, novom članicom i jednim sasvim novim zvukom, i mnogo se radujemo apriliskim koncertima, koji će se pored Kanade, realizovati i širom našeg kontinenta“ izjavio je za naš portal pijanista benda Neven Tunjić”, dodao je Tunjić.

Nakon koncerata u Kanadi, bend će nastaviti svoje koncertne aktivnosti širom Evrope, te ih očekuju nastupi 23. aprila u Veleniju i 24. aprila u Ljubljani u Sloveniji, nakon čega će biti učesnici sjajnih festivala Walcome a Tziganie u Francuskoj i Balkan Traffik u Belgiji, te će svoje aprilsko putovanje krunisati koncertom u Roterdamu 28. aprila.

KOMENTARI